Општина Бела Паланка
званична презентација општине

Састанак Тима пројекта "Подршка Јединици за развој у Општини Бела Паланка“

Дана 16. маја 2011. године у сали Скупштине општине Бела Паланка одржан је састанак Тима пројекта „Подршка Јединици за развој у Општини Бела Паланка“ са младим волонтерима из средње школе. Пројекат траје од 01. априла 2011. године, суфинансира га Европска Унија кроз програм EXCHANGE 3 у износу од 111.075 еура, а има за циљ јачање капацитета локалних власти за пружање квалитетније услуге грађанима и подстицање економског развоја.(за додатне информације:http://europa.eu/

У склопу овог једногодишњег пројекта, предвиђен је низ активности, као што су едукација, пренос добрих искустава од партнерске општине из ЕУ Словенске Бистрице, набавкa опреме и намештаја за реновирану зграду општине, као и развој интернет презентације окренуте потенцијалним инвеститорима.

Корисници обука ће бити представници општинских организација и институција, али и млади, привредници и пољопривредници са територије наше општине. За прецизирање потреба грађана за информацијама и едукацијама, Пројектни тим је развио упитник, који ће млади, као и привредници, пољопривредници и остали заинтересовани грађани моћи да попуне већ од данас. Анкетирање ће спровести млади волонтерски тим средње школе, а упитник ће бити доступан и у месним заједницама, као и на интернет презентацији општине.

По речима председника Општине Бела Паланка, господина Александра Живковића, овај пројекат ће отворити врата за размену знања између наше општине и ЕУ.

За све додатне информације, обратите се Пројектном тиму Општине Бела Паланка (телефон 018/855-023,  projektni.tim@belapalanka.org.rs ) или госпођи Јелени Нешић, менаџеру пројекта (телефон 063 248 644, jelena@dti.org.rs).

Powered by Vladimir Jocic