Општина Бела Паланка
званична презентација општине

Од сада могућа пријава деце у Вртић електронски и у општини Бела Паланка

Грађани Беле Паланке од сада на потпуно електронски и бесплатан начин могу да пријаве децу за упис у предшколску установу.
Услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе. Родитељ више не мора да одлази на разне шалтере приликом пријаве детета у предшколску установу, већ пријаву може да обави електронски на Порталу еУправа.
Од ове године услуга ће бити омогућена  у 140 градова и општина као лакши, бржи, потпуно електронски и бесплатан начин пријаве дете у предшколску установе.
Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно, јер се аутоматски прибављају. У овом тренутку је у току имплементација ове услуге у свим градовима и општинама у Србији.
Предшколска установа „Драгица Лаловић“ вршиће упис деце ради похађања припремног предшколског програма у радној 2020/2021 години који је обавезан и биће  организован у Предшколској установи „Драгица Лаловић“ за сву децу са територије општине Бела Паланка рођену у периоду од 01.03.2014. године до 28.02.2015. године.
Пријава за упис деце у припремни предшколски програм вршиће се у почев од 04.05.2020. године до 29.05.2020. године.
Пријаву за упис деце родитељи/други законски заступници могу извршити електронским путем на Порталу еУправа.
 
НАПОМЕНА: По окончању ванредног стања у Републици Србији бићете обавештени о додатној документацији коју је потребно да доставите односно потпишете у установи како би упис вашег детета у предшколску установу био комплетан.
 
Све информације везане за упис детета у предшколску установу можете добити код секретара установе Марка Пауновића на телефоне: 018/855-038 и 063/614-946 или на е-маил: pudragicalalovic@neobee.net

Powered by Vladimir Jocic