Општина Бела Паланка
званична презентација општине

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ O БУЏЕТСКОМ ПРОЦЕСУ ЗА 2020. ГОДИНУ

Поштовани грађани,

Обавештавамо Вас да је општина Бела Паланка 01.08.2019 год. почела буџетски процес за 2020.год. и то слањем Упутства за припрему Одлуке о буџету општине  Беле Паланке за 2020. годину.својим директним и индиректним корисницима. Упутство је израђено  на основу важећих закона, а  након добијања Упутства из Министарства финансија.

Директни и Индиректни корисници у испоштовали рок доставе својих финансијских планова за 2020.год. надлежном  Одељењу за буџет и финансије и до 01.09.2019 год. доставили исте.

Оно што сада желимо јесте да Вас подсетимо да сте на кућне адресе у априлу и мају добили  упитнике које сте требали да попуните и вратите натраг одељењу, а који су неопходни за процес буџетирања и одређивања приоритета у  планирању буџета за 2020.год.

Такође нас средином октобра очекује организација буџетског форума  на коме се представљају резултати анкете и Нацрт Одлуке о буџету и спроводи јавна расправа на тему буџетских прихода и локалног економског развоја и другим темама укупног развоја општине.

Закључци са  буџетског форума, као и резултати анализе упитника/анкете биће саставни део образложења нацрта/предлога Одлуке о буџету општине Бела Паланка за 2020.год.

                                                                                   

                                                                                                                        Начелник Одељења

            Соња Ђођевић

 

Powered by Vladimir Jocic