Општина Бела Паланка
званична презентација општине

КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА ИЗГЛЕДА И ИМЕНА МАСКОТЕ ЗА МАНИФЕСТАЦИЈУ „ДАНИ БАНИЦЕ“

Дани банице је гастро – туристичка манифестација такмичарског карактера која негује обичаје, културу и традицију овог краја Србије. Ова манифестација покушава да сачува од заборава старе кулинарске рецепте наших бака, те да их пренесе даље како су се они некад преносили „с колено на колено“ кроз историју. Манифестација сваке године окупља пар стотина учесника и више хиљада посетилаца из целе земље али и из иностранства.

Туристичка организација Беле Паланке уз подршку Општине Бела Паланка и помоћ удружења „Мирис Завичаја“ ради промоцију манифестације „Дани банице“  на разним домаћим и иностраним сајмовима чиме поспешује развој туризма, тако да захваљујући овој манифестацији Белу Паланку у летњим месецима посети велики број туриста.

У сврху промоције ове манифестације Туристичка организација Беле Паланке расписује конкурс за израду идејног решења маскоте манифестације „Дани банице“, која ће бити коришћена у сврху популаризације и промоције манифестације.

 

Критеријуми за израду идејног решења:

  1. Идејно решење треба да понуди изглед (фигуру) и име (назив) маскоте, који треба да буду у корелацији и да прате дух саме манифестације.
  2. Идејно решење ће се користити за израду костима који може да носи одрасла особа у сврху промоције манифестације.
  3. Идејно решење и име маскоте треба да својом појавом одражавају дух, смисао и поенту саме манифестације али и Беле Паланке, као места у коме се одржавава манифестација „Дани банице“.  
  4. Идејно решење маскоте доставити у форми цртежа у боји (довољна је једна пројекција која обухвата целу фигуру). Цртеж може бити израђен ручно или на компјутеру у било којој техници. Уз идејно решење изгледа маскоте доставити и предлог имена (назива) маскоте које ће својим смислом подсећати на маскоту, али и саму манифестацију.

 

Предлоге доставити у канцеларију Туристичке организације Беле Паланке, ул. Српских владара 56 (зграда суда) са назнаком „Конкурс за израду Идејног решења изгледа и имена маскоте за манифестацију „Дани банице“.

Рок за доставу понуда је 15.06.2017. год.

Најбоље Идејно решење биће новчано награђено.

Powered by Vladimir Jocic