Општина Бела Паланка
званична презентација општине

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПОВОДОМ ДАНА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ''ЉУПЧЕ ШПАНАЦ''

Свим ученицима, наставницима, учитељима и запосленима у колективу Основне школе ‘’Љупче Шпанац’’ желим да испред Општине Бела Паланка и у своје лично име честитам Дан школе. Ово је веома значајан датум за све вас али и за генерације које су биле и које ће бити део основне школе у Белој Паланци. Обележавањем дана школе истичемо чињеницу да је образовање најважније средство за подстицање људског развоја и тежње ка квалитетнијем свету али такође и одајемо признање једној образовној установи која је почела са радом давне 1852 године.

Ученици Основне школе ‘’Љупче Шпанац’’ из дана у дан, из године у годину, својим резулатима говоре о свом знању и васпитању, о раду и подршци њихових професора и учитеља. Несумњиво је да ћете ви, ученици наше белопаланачке основне школе, својим знањем, радом и упорношћу наставити као и до сада да постижете успехе једнаке успесима бројних бивших ђака школе.

То је ваш задатак и ви ћете га остварити а наш задатак, посао локалне самоуправе је да обезбеди све услове и средства како би се у основној школи одвијао несметан васпитно-образовни рад и све остале ваннаставне активности.  Све школе на територији наше општине морају бити опремљене и обновљене и то је био и биће приоритет политике локалног руководства. Желим да изразим велико задовољство што ће Основна школа ‘’Љупче Шпанац’’ до септембра месеца ове године бити реконструисана. Захваљујући изузетној сарадњи и подршци председника Владе Србије Александра Вучића успели смо да обезбедимо средства преко Канцеларије за управљање јавним улагањима за адаптацију и енергетску санацију школе. Вредност овог веома значајног пројекта за нашу општину је око 86 милиона динара. Ученици наше основне школе имаће уређену спортску салу, нове спортске терене у свом дворишту а радовима на побољшању енергетске ефикасности ученици и запослени у школи добиће најбоље услове за рад. На овај начин ћемо побољшати квалитет живота наших најмлађих становника јер улажемо у образовну инфраструктуру, улажемо у нашу будућност.

            То није награда за успехе наших ђака, то је наша обавеза. Свесни смо да је ученицима и студентима потребна неизмерна подршка како би имали најбоље услове за своје образовање. И због тога општина Бела Паланка издваја и значајна средства из буџета за њихово стипендирање током целе школске године. Стипендијама такође подстичемо и талентоване ученике да још више уче и постижу најбоље резултате. Од ове године додељиваћемо стипендије и ученицима који упишу средњу школу у Белој Паланци. Подршка младима је изузетно битна и због тога улажемо у све области које су од значаја за децу и младе, како би им омогућили све услове које пружају и већи градови.

            Сваки успех увек треба наградити и зато ће најбољи ученици и студенти и даље бити награђивани од стране локалне самоуправе 5.јула, на Дан општине. Ја се надам ће многи од вас 5.јула добити стипендију општине Бела Паланка. То ће бити наш највећи понос и успех, јер сте ви будућност Беле Паланке. 

Из сваке школе излазе генерације одговорних младих људи, а за континуиран рад, свакако је заслужан наставни кадар.Желим да се свим запосленима у основној школи ‘’Љупче Шпанац’’ захвалим на досадашњем труду и раду и надам се да ћете и убудуће дати свој максимум у раду са ученицима, јер је, уз родитеље, на вама велика одговорност да их усмерите и изведете на прави пут.

Драги ученици пред вама су године рада и доказивања. Желим вам да своје школско време проведете у креативности, раду и пријатељству. Сарађујте међусобно, будите марљиви и предани, креативни и одлучни, и верујте резултати неће изостати. Срећан вам Дан школе.

Powered by Vladimir Jocic